Моето удобно кътче, в което споделям знания, мисли, емоции и преживявания от нашият семеен живот.Тук може може да намерите информация и за проектите, по които работя, да задавате въпроси и заедно да търсим отговори. / My comfy nook where I share knowlege, thoughts, emotions and experience from our family living. Here you can find information about my on-going projects, ask questions and together we can search for the answers

понеделник, 7 октомври 2013 г.

Майчини страхове

Напоследък ми се случва да изпадам в състояние, много близко до паника и ужас.
И как да е различно- достатъчно е да прочете човек няколко новини, свързани с подготвяни или приети вече закони в европейски държави, свързани с децата. Узаконяване на еднополови бракове, разрешаване да бъдат осиновявани деца от такива „семейства”. Неясни критерии и нееднозначни определения в законите за защитата на децата, което  дава възможност за сериозни злоупотреби. Неправомерно отнети деца от семействата им. И още толкова много безумия...
Изтощеното ми, недоспало въображение започва да рисува безумни и кошмарни картини, достойни за най-големите „шедьоври” на хорър жанра.

Къде да се спасим от тази поквара, как да опазим децата си от тези извращения?
Не виждам друго прибежище и спасение, освен Христа.
В такива дни напълно забравям за другите си страхове(изглеждат ми толкова незначителни) - онези, които дойдоха с раждането и тихомълком се прокрадваха и настаняваха удобно в забравените и непроветрени кътчета на съзнанието ми. Отслабването на вниманието, позволя да не забележим открехнатата задна врата на умът ни. Толкова му е достатъчно на дявола, за да напълни главите ни с безумни мисли.
Колко пъти сте си казвали „Аз съм лоша майка”, „С нищо не се справям”, „ами ако сбъркам(пак)?”...
Това чувство за вина, допълнително се подхранва и от безкрайните съвети, които всяка млада майка получава в изобилие. „Ма ти що кърмиш, като има толкова много видове мляко по магазините? ”,  ” Ти даваш редовно водичка на бебето?”(ако да- ма защо, сега не е модерно, а ако е не-е ще го умориш) „ Не гушкай толкова много детето, ще го разглезиш”, ”Остави го да поплаче- така му се развиват дробовете...”, „ Ма как така бебето ще спи при теб- ще го задушиш”(а спи спокойно де!)
Връзката между майката и нейното дете е уникална, специална. Всяко човешко същество е различно и неповторимо и съответно  това, което при едно дете е било подходящо, за друго може да е напълно неприложимо.
Майката... е идеална. Тя най-добре знае във всеки момент какво е най-доброто за нейното дете. Само мама може с една целувка да спре болката в нараненото коляно, с прегръдката си да свали температура, с песните си да успокои и приспи и най-разстроеното мъниче. Мама знае и може всичко. Само трябва да си спомни, че Бог я е направил такава- единствена и незаменима. Той може да излекува и най-тежката следродилна депресия, стига само да обърнем очите и сърцето си в тихо общение към Него и да почерпим сили от безкрайната му Любов.
Това е отговорът на всичките ни страхове и той не е някъде другаде, а е в сърцата ни. Само трябва да се освободим от натрапените негативни мисли в умовете ни и отново да хванем ръката на Този, които е неотлъчно до нас.

Живей свободно и се наслаждавай на всеки прекрасен миг  от общуването ти с чистата и безсмъртна душа, която ти е поверена.

Няма коментари :

Публикуване на коментар